vrijdag, 22. september 2006 - 12:02

RadioNL neemt plaats in van Freez FM

Sneek

RADIONL heeft afgelopen week een productieopdracht verworven van RENN om in opdracht van RENN 24 uur per dag het radioprogramma RADIONL te verzorgen met de beste Hollandse Hits, gericht op Groningen en Friesland.

Met deze nieuwe productieopdracht is RADIONL als organisatie met WaterstadFM.nl de grootste regionale radio zender in Nederland.

Renn heeft in verband met tegenvallende reclame-inkomsten besloten om het radioprogramma Freez FM niet meer uit te zenden. De werkzame personeelsleden hebben allemaal vervangend werk gevonden de afgelopen maanden en 1 personeelslid zal in dienst komen bij RADIONL.

Donderdag konden de inwoners van Groningen voor het eerst luisteren naar RADIONL op hun autoradio, en op vrijdag zal de omschakeling zijn in heel Friesland.

RADIONL, ‘Ik luister Hollands’, zendt 24 uur per dag non-stop Nederlandstalige muziek uit. Muziek van de jaren ’50 tot nu, variërend van Frans Bauer tot Jannes, van Boudewijn de Groot tot Wim Sonneveld maar ook Jan Smit of BZN. De muziekkeuze is een zeer overwogen en goed onderzocht concept. Er bleek in de markt grote behoefte te bestaan aan een radiostation dat alleen Nederlandstalige muziek brengt. Via de website www.radionl.fm kunnen luisteraars onder andere meewerken aan het samenstellen van de muziekprogrammering.

Ook kunnen ze hun stem uitbrengen in de RADIONL top 20, een hitlijst met de actuele Nederlandstalige muziek.
Een groot pluspunt van RADIONL is dat het in zogenaamde editie-stelsels gebracht wordt. Dit houdt in dat RADIONL in bijvoorbeeld Groningen andere adverteerders kan laten horen dan in Friesland en daarbij ook het nieuws, weer en verkeer voor die betreffende regio. Voordeel voor de regionale adverteerder is dat het bedrijf alleen in zijn eigen regio te horen is en daardoor goedkoop kan adverteren op de radio.
RADIONL ether frequenties:

Groningen: 89.1 FM
Noord Friesland: 96.6 FM (Leeuwarden, Harlingen, Franeker en omgeving)
Oost Friesland: 96.0 FM (Drachten, Dokkum, Surhuisterveen en omgeving)
Zuidwest Friesland: 94.1 FM (Lemmer, Heerenveen, Sneek, Bolsward, Workum en omgeving)
Internet RADIONL: www.radionl.fm
Provincie:
Tag(s):