zondag, 26. februari 2006 - 0:21

Sparta verzuimt monsterscore neer te zetten tegen Willem II

Sparta Rotterdam heeft het belangrijke degradatieduel met Willem II in winst omgezet. Op Het Kasteel won de ploeg van trainer Wiljan Vloet met 3-2 van de Tilburgers.

Willem II kwam er genadig af in Rotterdam. In een zeer vermakelijke wedstrijd, althans voor het thuispubliek, stapelde Sparta kans op kans. In de achtste minuut kopte Yuri Rose al de openingstreffer tegen de touwen, waarna Dieter van Tornhout een minuut later de 2-0 voor het inkoppen had. In totaal vrije positie kopte de Belg echter rakelings voorlangs.

Nadat Wouter Gudde na een half uur de paal raakte, was het Anthony Obodai die zijn eerste treffer als Spartaan liet aantekenen. De Ghanees zag zijn schot vanaf ruim twintig meter via het been van een Willem II-verdediger achter de kansloze Tristan Peersman vallen. Vlak voor rust leek Van Tornhout de wedstrijd al in het slot te gooien. De spits zag zijn kopbal op een voorzet van Ricky van den Bergh echter op de paal uiteen spatten.

In de tweede helft probeerde Willem II aan te zetten, maar het kon geen vuist maken. De ploeg van trainer Kees Zwamborn creëerde geen kansen en daarom was het Sparta dat nog maar eens gas gaf. Na ruim een uur legde Nebosja Gudelj de bal op het hoofd van Van Tornhout, maar de aanvaller mikte opnieuw op het houtwerk. Ook Danny Schenkel hielp een levensgrote mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen om zeep. En als je zelf niet scoort... Afijn, aan de andere kant was het tien minuten voor tijd Iwan Redan die de spanning toch nog in de wedstrijd bracht. De invaller verlengde bij de eerste paal een vrije trap van Kemy Agustien. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Maar ook bij Sparta vierde iemand zijn eerste treffer. Invaller Rachid Bouaouzan bekroonde vlak voor tijd een lange rush met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Het doelpunt van Kemy Agustin, op aangeven van Anouar Hadouir, was er een voor de statistieken.