vrijdag, 18. augustus 2006 - 21:40

Start bomenkap langs Randweg

Eindhoven

Aannemer Heijmans start maandag 21 augustus in opdracht van Rijkswaterstaat met het kappen van een groot aantal bomen voor de verbreding van de A2/A67 Randweg Eindhoven. Het gaat om bomen langs de bestaande randweg tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, onder andere tussen de rijksweg en de woonwijken Lievendaal, Zeelst en Ooievaarsnest.

De kapwerkzaamheden duren tot begin november. Voor elke boom die nu voor de verbreding van de randweg moet verdwijnen, wordt in de directe omgeving van Eindhoven een nieuwe boom geplant in speciale natuurcompensatiegebieden.

Dit najaar start Rijkswaterstaat Noord-Brabant met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer. Daarnaast worden de bestaande knooppunten Batadorp, de Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming.
Provincie:
Tag(s):