donderdag, 26. januari 2006 - 9:30

Vlaardingen toneel voorronde NK Color Guard

Vlaardingen

Een groot aantal deelnemers zal op 4 februari 2006 deelnemen aan de vierde voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Color Guard. Deze wordt gehouden in Vlaardingen. De landelijke dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt dit evenement in de Westwijkhal in Vlaardingen.

Nog nooit deden zoveel dans- en slagwerkgroepen mee als in dit seizoen. Met meer dan 50 units (deelnemende groepen) totaal wordt het record van vorig jaar van geëvenaard en iets uitgebouwd. Color Guard is dan ook immens populair de laatste jaren. In Vlaardingen, de vierde voorronde, doen 25 groepen mee. Op 25 maart wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Eindhoven. De wedstrijd in Vlaardingen is de laatste krachtmeting voor de groepen voor EK op 18 februari.

De shows die de groepen brengen zijn kleine stukjes theater op een gymzaalvloer. De groepen kleden die vloer aan met eigen zeilvloeren en decorstukken. De Color Guard groepen gebruiken mechanische muziek variërend van de 5e van Beethoven tot Heavy Metal. De shows duren tussen de 5 en 8 minuten. Hierdoor is een avond top entertainment gewaarborgd.

De wedstrijd start om 17.30 uur met de allerjongsten in de Cadet Class. Om ongeveer 21.30 worden de punten bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):