vrijdag, 16. februari 2007 - 9:45

2008 Internationale Jaar van de Aarde

Utrecht

Er komt een Nationaal Comité dat in 2008 het Jaar van de Aarde in Nederland gaat organiseren. Daartoe heeft de Raad voor de Aarde en het Klimaat (RAK) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) met steun van achtentwintig organisaties besloten. Het secretariaat van het Nationaal Comité en het uitvoerend bureau zijn gehuisvest bij TNO in Utrecht.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de jaren 2007-2009 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Planeet Aarde. Het doel van het Jaar van de Aarde is om wereldwijd extra aandacht te vestigen op de aardwetenschappen incl. het klimaatonderzoek. Kennis over aarde, klimaat en milieu is van vitaal belang voor de maatschappij, zo luidt de boodschap, die in Nederland wordt uitgedragen door het Nationaal Comité.

In toenemende mate is de mens voor zijn bestaan, grondstoffen, brandstoffen, delfstoffen, voeding en leefmilieu afhankelijk van wat de planeet aarde te bieden heeft. En naarmate de wereldbevolking groeit hebben we steeds vaker te kampen met door mens en natuur veroorzaakte aardse risico’s, zoals overstromingen en aardbevingen. Kennis over de aarde is daarom van vitaal belang voor de maatschappij.
Categorie:
Tag(s):