dinsdag, 27. maart 2007 - 9:48

Aantal vacatures licht gestegen

Amsterdam

Het aantal vacatures is in het vierde kwartaal van 2006 licht gestegen. Eind december 2006 kwam het aantal openstaande vacatures, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, uit op 225 duizend. Dit zijn er 6 duizend meer dan eind september. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal vacatures stijgt al drie jaar. Na het dieptepunt van 92 duizend vacatures in het derde kwartaal van 2003 is het aantal vacatures in ruim drie jaar tijd tweeënhalf keer zo groot geworden. Gemiddeld steeg het aantal vacatures met 10 duizend per kwartaal. De stijging in het vierde kwartaal blijft daarbij achter. In het derde kwartaal was er nog een forse stijging van 30 duizend vacatures.

In het vierde kwartaal van 2006 is het aantal vacatures met name toegenomen in de niet-commerciële dienstverlening. Deze bedrijfstak, die onder andere het openbaar bestuur, cultuur en de gezondheidszorg omvat, telde eind december 50 duizend vacatures. Dit zijn er 4 duizend meer dan een kwartaal eerder. In de andere bedrijfstakken veranderde het aantal vacatures niet of nauwelijks.
Categorie:
Tag(s):