vrijdag, 9. maart 2007 - 12:14

Afsluiting oprit IJtunnel

Amsterdam

Komend weekend vanaf vrijdagavond 9 maart 20.00 uur, is de oprit van de IJtunnel vanaf de Prins Hendrikkade richting Amsterdam Noord afgesloten in verband met werkzaamheden. Dit heeft de gemeente Amsterdam vrijdagmiddag laten weten.

De kabels van de verkeerslichten op de inrit van de IJtunnel zijn in een kabelgoot in de vloer verwerkt. Regelmatig is het noodzakelijk om herstelwerkzaamheden uit te voeren aan de weg omdat het stuk gereden is door het autoverkeer. Om dit in de toekomst te voorkomen, worden dit weekend de kabels uit de kabelgoot verwijderd en bevestigd aan de omlijsting van de verkeerslichten. Hierna wordt de vloer hersteld.

Om de overlast voor het woon-werk verkeer zoveel mogelijk te beperken starten de werkzaamheden op vrijdagavond 9 maart om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. De oprit is maandag 12 maart vanaf 05.00 uur weer geopend. De IJtunnel is tijdens de werkzaamheden vanaf de Prins Hendrikkade alleen toegankelijk voor het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten.

Automobilisten wordt geadviseerd de gele omleidingborden te volgen om de stad te verlaten. Autoverkeer komende vanaf de Prins Hendrikkade en de Oostenburgergracht / Kattenburgerstraat, wordt naar de Piet Heintunnel geleid. De IJtunnel blijft vanaf de Valkenburgerstraat en vanuit Amsterdam Noord normaal bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):