woensdag, 21. februari 2007 - 9:43

Baby heeft 40 botbreuken

Leeuwarden

Een 34-jarige man uit Burgum heeft zijn zoontje zo zwaar mishandelt dat het kindje in de eerste drie maanden van zijn leven wel veertig botbreuken opliep. Volgens de rechtbank is de vader verantwoordelijk want op de momenten dat hij alleen was met de baby was werden de verwondingen toe gebracht.

Voor de rechtbank in Leeuwarden staat het vast dat de vader verantwoordelijk is voor de breuken, omdat het slachtoffer na 19 mei 2005 geen verwondingen meer heeft opgelopen. Vanaf die dag heeft de de vader geen fysiek contact meer gehad met zijn zoontje.

De vader afkomstig uit Colombia, is in zijn jeugd ernstig verwaarloosd. Hij is zwakbegaafd en hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank neemt deze zaak erg hoog op. De rechtbank acht het niet waarschijnlijk dat de situatie zich ooit weer zal voordoen. De man was hiervoor nooit eerder gewelddadig geweest ten opzichte van jonge kinderen. De rechtbank kan uit de verschillende rapporten niet opmaken of de man 'als gevolg van overvraging, overbelasting en frustraties' ooit nog een kind iets zal aandoen. Normaal gesproken staat voor dit soort delicten een gevangenisstraf van 5 jaar. Omdat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar is en omdat hij geen strafblad had, kreeg de de vader twee jaar cel.
Provincie:
Tag(s):