dinsdag, 20. maart 2007 - 10:35

Baby Hoogezand mogelijk niet-natuurlijke dood gestorven

Hoogezand

De regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie Groningen hebben sterke vermoedens dat de baby uit Hoogezand op een niet-natuurlijke wijze om het leven is gekomen. De aanwijzingen worden versterkt na sectie door het Nederlands Forensisch Instituut. Ondanks deze uitkomst laat de politie een natuurlijke dood nog steeds open, aldus een woordvoerdster.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben sterke aanwijzingen dat de baby uit Hoogezand op niet-natuurlijke wijze om het leven is gekomen. Het kindje overleed op zondag 11 maart in een ziekenhuis in Groningen, nadat het in de ouderlijke woning onwel was geworden.

De negen weken oude zuigeling werd 11 maart j.l. in een ziekenhuis opgenomen nadat het onwel was geworden. Een dag later stierf de baby in het ziekenhuis. Omdat er geen doodsoorzaak kon worden vastgesteld door de artsen, werd de politie ingeschakeld.

De ouders van de baby zijn inmiddels uitgebreid gehoord door de politie en zijn tot op heden geen verdachten, aldus de politie. Ook zijn er geen
onregelmatigheden binnen het gezin bij de politie bekend.

Volgens de woordvoerdster zijn 25 rechercheurs bezig met het horen van andere getuigen. Welke aanwijzingen er op een niet-natuurlijke dood zijn, wil de politie in belang van het onderzoek niet kwijt.
Provincie:
Tag(s):