woensdag, 4. april 2007 - 18:27

Battlelore: 'fantasy metalband' eenmalig in Nederland

Eindhoven

Goed nieuws voor alle metalheads onder ons! Op donderdag 10 mei komt Battlelore naar Nederland om een show op te voeren. Beukende gitaren verwisseld met sprookjesachtige melodieën zullen uit de speakers van de kleine zaal in de Effenaar gallen.

Battlelore is een Finse 'fantasy metalband' die rondwaart in de wereld van J.J.R. Tolkien en werd opgericht in 1999. Ze vermengen goth-, power-, en deatmetal op hun eigen fantasierijke manier en nemen je aan de hand mee naar hun eigen sprookjeswereld. Zet songtitels als 'Ride with the Dragons', 'Attack of the Orcs' en 'Horns of Gondar' op een rij en je weet wellicht waar je aan toe bent!

Voor wie dit allemaal wat wazig aandoet: de band maakt ijzersterke metalcomposities die doen denken aan After Forever, Within Temptation, Stratovarius en Epica. Rauwe grunten worden afgewisseld door een prachtige vrouwenstem en meeslepende melodiën vechten met puntige riffs om voorrang.

Op het nieuwe album 'Evernight' komen de Finnen een stuk agressiever en directer uit de hoek dan voorheen. Niet voor niets scoren ze dan ook flink punten in menig recensie en bewijst de band dat ze echt 'top of the bill' zijn als het op originele gothicmetal aankomt!

De zeven dames en heren van Battlelore geven tijdens hun aankomende tournee één optreden en wel in de Effenaar.
Provincie:
Tag(s):