woensdag, 21. maart 2007 - 17:30

Beginnend bestuurder veroorzaakt ongeval op A2 bij Abcoude

Abcoude

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 21 maart 2007 proces-verbaal opgemaakt tegen een 43-jarige bestuurder uit Amsterdam. Deze beginnende bestuurder, nog geen 5 jaar in het bezit van een Nederlands rijbewijs, raakte omstreeks 14.35 uur in de file op de rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude in de slip en reed in de zijkant van een vrachtauto.

Ten gevolge van de aanrijding verloor de personenauto olie. Voor de opruimingswerkzaamheden waren twee rijstroken tijdelijk afgesloten. Om 15.50 uur is de rijbaan weer vrijgegeven. De Verkeerspolitie stelde vast dat de profieldiepte van de banden van de personenauto minimaal was en dat er verschillende type banden op het voertuig waren gemonteerd.

De 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bavel kwam met de schrik vrij. Hij vervoerde lege frisdrankkratten. Zijn voertuig raakte door de aanrijding licht beschadigd. De beginnende bestuurder kan na veroordeling een strafpunt tegemoet zien. Hij houdt dan nog twee punten over.
Provincie:
Tag(s):