donderdag, 19. april 2007 - 8:13

Belastingdienst opent jacht op fraudeurs

Den Haag

De Belastingdienst heeft een groot plan uitgewerkt om fraudeurs op te sporen en aan te pakken. Met het aantrekken van ongeveer 700 nieuwe medewerkers worden de controles op kwaadwillende belastingplichtigen opgevoerd. De Belastingdienst wil benadrukken dat de acties gericht zijn op vermoedelijke fraudeurs en niet op de ‘gewone’ goedwillende particulieren en ondernemers.

Uit praktijkonderzoek zijn verschillende nieuwe fiscale risicogroepen aangewezen die de komende jaren extra controles verwachten. Het gaat daarbij onder andere om belwinkels, ompakbedrijven, de vastgoedsector en groothandels. Ook een deel van de snel opkomende wokrestaurants wordt onder de loep genomen. In samenwerking met onder andere de politie en diverse gemeenten worden door het hele land ‘stop-en-betaal’-acties tegen notoire wanbetalers georganiseerd.

De bestaande projecten voor de controle van malafide uitzendbureaus en de afval- en schrootverwerkende industrie worden eveneens voortgezet. Hetzelfde geldt voor de lokale en regionale samenwerking in de zogenaamde interventieteams met andere overheidsdiensten. Samen met onder andere samen verschillende gemeenten, politie, OM, Arbeidsinspectie, SIOD en SVB wordt lokaal actie ondernomen bij vermeende misstanden zoals gemeentelijke vrijplaatsen, maar ook branchegericht bij bijvoorbeeld de horeca en de schoonmaakindustrie.
Provincie:
Tag(s):