zaterdag, 24. maart 2007 - 21:45

Boomfeestdag versterkt groen in Emmelhage

Emmeloord

Ruim 550 basisschoolleerlingen gingen afgelopen woensdag aan de slag in Emmelhage. Deze boomfeestdag plantten zij bomen in de eeste fase van de wijk Emmelhage: Boswonen. Wethouders Van der Est en Keur planten de eerste boom, een trompetboom. Het thema van Boomfeestdag 2007 is namelijk ‘Bomen en muziek’.

De leerlingen komen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Emmeloord. Zoals ieder jaar wordt Boomfeestdag georganiseerd door Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Landschapsbeheer Flevoland, Stichting Flevolandschap, IVN Noordoostpolder en de gemeente Noordoostpolder. De kinderen hoefden niet alleen maar aan het werk. Ze werden verwelkomd met draaiorgelmuziek op het monumentale erf van de familie Koning. Ook was er een opdrachtenroute door het Emmelerbos, met allerlei vragen over bomen en muziekinstrumenten.

Emmelhage ligt voor de hand als plantlocatie. In de eerste fase van deze wijk staat het bos centraal. De wijk ligt in het verlengde van het Emmelerbos. De erfafscheiding bestaat uit aarden wallen, beplant met verschillende soorten struiken en bomen. Ook aan beide kanten van de grootste lanen in Boswonen komen aan beide zijden bomen. Er wordt de komende tijd dus heel veel groen geplant. Tijdens de Boomfeestdag werden de leerlingen geholpen door professionele groenwerkers.
Provincie:
Tag(s):