maandag, 19. maart 2007 - 22:45

Boomfeestdag wordt ook in Amstelveen gevierd.

Amstelveen

Op woensdag 21 maart 2007 wordt de vijftigste Nationale Boomfeestdag gehouden. Net als in vele plaatsen in Nederland doet ook Amstelveen mee aan deze feestelijke dag. Honderdveertig leerlingen van de basisscholen Martin Luther Kingschool, Willem Alexanderschool, De Schakel en stichting D.W.R.P. planten die dag 1300 boompjes en struiken. Wethouders Tan en Tabak geven het startsein voor de activiteiten op de Boomfeestdag.

De bomen en struiken worden dit jaar geplant langs de Noordelijke Poeloever, de Grutterij en de Noordammerweg in Bovenkerk. De kinderen worden bij het planten geassisteerd door medewerkers van de gemeente Amstelveen. Het assortiment bestaat uit diverse soorten, zoals haagbeuk, berk, els, hulst en taxus.

Ook in Uithoorn, dat in dezelfde regio als Amstelveen ligt, wordt de Boomfeestdag gevierd. Drie scholen doen er mee om het aantal bomen in de gemeente aan te vullen met nieuwe boompjes.

Het doel van de Boomfeestdag is om zo veel mogelijk kinderen tijdens de schooltijd een boom te laten planten. Zo komen ze op een positieve manier in aanraking met natuur en leren ze natuurschoon te waarderen. De Stichting wil kinderen en hun ouders op positieve en enthousiaste wijze confronteren met de noodzaak natuur te respecteren en te onderhouden. Een belangrijk instrument om dit te bereiken is de Nationale Boomfeestdag. Door de jaren heen zijn er op deze dag ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant door de Nederlandse schooljeugd. De Nationale Boomfeestdag wordt al sinds 1957 gehouden.

Meer informatie over de Stichting en de Nationale Boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.
Provincie:
Tag(s):