woensdag, 14. maart 2007 - 23:30

Camera's gaan agenten vervangen

Utrecht

De politie heeft woensdagavond rond 18.00 uur de Utrechtse wijk Ondiep opnieuw afgesloten om voorgaande problemen te voorkomen. Op enkele kleine incidenten na bleef het rustig. De politie heeft negentien mensen aangehouden. Rond de wijk fouilleert de politie preventief.

Woensdagmiddag heeft in de Monicakerk een buurtbijeenkomst plaatsgevonden. Gezien de ruimte in de kerk kon slechts een beperkt aantal bewoners hiervoor worden uitgenodigd. Op een later tijdstip vindt nogmaals een buurtbijeenkomst plaats. Ook hebben de buurtbewoners inmiddels van de gemeente een brief gekregen over de maatregelen die gemeente, politie en Openbaar Ministerie hebben getroffen om de rust te laten terugkeren in de buurt en de veiligheid te herstellen.

De komende dagen zullen de gemeente en politie steeds per dag blijven bekijken welke maatregelen nodig zijn. Inmiddels heeft de politie camera’s in de wijk neergezet die op een nog te bepalen tijdstip de dure politiemensen zullen gaan vervangen om de wijk dag en nacht in de gaten te houden . Deze camera’s zijn hoog en goed beveiligd tegen mogelijke vandalen.

De gemeente, de politie en het O.M. hebben toestemming gegeven aan de familie van het slachtoffer van het schietincident om een stille tocht te organiseren. De familie organiseert de stille tocht morgenavond, donderdag 15 maart. De tocht start om 19.00 uur vanaf de Tomaatstraat 41 (bij het dartcentrum).

Van de 135 mensen die dinsdagavond zijn aangehouden, zitten nog zeven mensen vast. Zij worden donderdag voorgeleid. De man die met zijn auto in reed op de ME wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De vijf andere worden voorgeleid voor opruiing, stenen gooien en bedreiging. De overige krijgen een bekeuring van 130 euro. De arrestanten zijn meegenomen naar politiebureau's in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.
Provincie:
Tag(s):