woensdag, 21. maart 2007 - 17:51

CWI, Defensie en gevangenissen versterken samenwerking

Amsterdam

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het ministerie van Defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaan intensiever samenwerken om vacatures te vullen. Hierdoor helpen ze meer jongeren op vmbo-niveau aan een baan en een opleiding. Woensdag 21 maart is hiervoor een overeenkomst ondertekend. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

CWI en Defensie breiden de huidige samenwerking uit en nemen initiatieven om meer jongeren aan een baan te helpen bij Defensie. De werving richt zich vooral op jongeren op vmbo-niveau. Met de opgedane werkervaring en een opleiding, kunnen zij de krijgsmacht met een diploma op mbo-niveau verlaten. Ook gaat het CWI opleidingsadviezen geven aan militairen die zich voorbereiden op een vervolgloopbaan buiten Defensie.

Het CWI gaat ook personeel dat Defensie verlaat, wijzen op de beroepsmogelijkheden bij de DJI. Het gaat hier met name om functies als beveiliger voor gevangenissen, huizen van bewaring en uitzetcentra voor vreemdelingen. Medewerkers die Defensie verlaten, blijken vaak goed te passen binnen het profiel van deze banen.

Met de ondertekening van de overeenkomst verwacht het CWI nieuwe kansen te creëren voor jongeren en de carrièrekansen van laagopgeleide jongeren te verhogen. Defensie heeft jaarlijks duizenden nieuwe mensen nodig.
Provincie:
Tag(s):