vrijdag, 19. januari 2007 - 11:14

Dode, gewonden en veel schade

Zeist

Een dag na de storm kunnen de mensen in de provincie de schade opmaken. Een motorrijder kwam rond 16.00 uur om het leven op de Rijksstraatweg tussen Leersum en Doorn toen er een boom omviel en boven op de motorrijder terecht kwam.

Op de Paltzerweg in Den Dolder viel een boom op een auto. De bestuurster raakte hierbij gewond. De brandweer heeft de vrouw uit haar auto bevrijd. In de hele provincie had de brandweer de handen vol aan diverse soorten stormschade. In de Torenstraat in De Bilt waaide het dak van twee woningen af.

Ook in Amersfoort heeft de zware storm gisteren veel schade aangericht. De schade bleef beperkt tot materiële zaken. De brandweer heeft meer dan tweehonderd meldingen binnengekregen. Ruim tweehonderd reizigers moesten noodgedwongen de nacht in Amersfoort doorbrengen. De opvang is rustig en geordend verlopen, mede door de nauwe samenwerking tussen gemeente, Rode Kruis en het leger. De dierentuin in Amersfoort sloot de deuren om 12.00 uur. Door de harde wind bleven veel dieren binnen.

Wandelaars wordt verzocht de bossen niet in te gaan. Ook daar is de schade groot en hangen takken gevaarlijk in de bomen. Deze kunnen bij een windvlaag naar beneden komen.

De brandweer en de gemeente zijn vrijdagochtend verder gegaan met het verwijderen van omgewaaide bomen.
Provincie:
Tag(s):