vrijdag, 23. maart 2007 - 10:16

Drietal verkoopt drugs aan minderjarigen

Heerenveen

De politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan in een smartshop aan de Gedempte Molenwijk en in woning in Hidaard. Tijdens de invallen werden een 39-jarige inwoner van Hidaard, een 21-jarige inwoonster van Heerenveen en een 35-jarige inwoonster van Hidaard aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De afgelopen maanden waren er bij de politie diverse meldingen en klachten binnengekomen dat vanuit de smartshop softdrugs werd verkocht, waaronder aan minderjarigen. Aan het begin van de middag werden drie klanten door agenten aangesproken. Het trio verklaarde zojuist softdrugs te hebben gekocht. Hierop werd besloten om een inval te doen in de shop. In de zaak werden vijftien klanten aangetroffen, waaronder diverse minderjarigen. Achter de toonbank en in de keuken vonden agenten tientallen joints, enkele honderden grammen weed en reepjes hasj. Een aantal bezoekers bleek ter plaatse softdrugs te gebruiken. De politie hield in de zaak een 39-jarige inwoner van Hidaard en een 21-jarige inwoonster van Heerenveen aan voor overtreding van de Opiumwet. De twee werden overgebracht naar het politiebureau.

Aansluitend werd een onderzoek ingesteld in de woning van de 39-jarige verdachte in Hidaard. In een schuur bij de woning werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met 200 hennepplanten. De planten en de apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. In de woning werd de 35-jarige vrouw aangehouden. Ook zij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en proces-verbaal mochten de drie in de loop van de avond het bureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):