dinsdag, 13. maart 2007 - 11:27

Extra aandacht voor exacte vakken op Hogeschool

Groningen

De Hanzehogeschool Groningen gaat komend studiejaar extra aandacht geven aan eerstejaarsstudenten bij de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Het College van Bestuur maakt extra geld vrij voor vier fulltime docenten exacte vakken, die de studenten in kleine groepen intensief en persoonlijk gaan begeleiden.

De docenten doen dit overigens niet alleen voor instromende havisten en mbo’ers, maar ook voor mbo’ers die verkorte routes doen en in het tweede jaar starten.

De docenten exacte vakken worden ingezet op de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek, het Instituut voor Engineering en het Instituut voor Life Science & Technology. Het gaat dan om de volgende opleidingen: Elektrotechniek, Human Technology, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Architectuur, Bouwkunde, Civiele Techniek, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Bio-informatica, Chemie en Chemische technologie.

De Hanzehogeschool Groningen speelt hiermee in op de landelijke prangende vraag naar extra aandacht voor exacte vakken en versterkt daarmee verder de begeleiding van studenten. De extra lessen en intensievere begeleiding komen bovenop de gemiddeld twintig lesuren per week die de studenten van bovengenoemde schools krijgen.
Provincie:
Tag(s):