vrijdag, 1. juni 2007 - 8:45

Fit feesten bij het bewegingsconcert

Nijmegen

Smeerolie organiseert in het kader van Gezonde Stad Nijmegen ’07 op zondag 10 juni een uniek Bewegingsconcert in het Rosarium van het Goffertpark van 13.30 tot 18.00 uur. Bewegen is gezond en een feest voor je lijf . Daarom nodigt het Bewegingsconcert alle Nijmegenaren uit om samen te bewegen, geleid door 10 dansinstructeurs op opzwepende muziek van de Memphis Maniacs. Feest je fit!

Het hoogtepunt van deze dag is de grootste nijmeegse ‘move’.
Het publieksveld wordt verdeeld in 10 vakken voor verschillende bevolkingsgroepen, bijvoorbeeld: ouderen, sporters, rolstoelers en lopers enzovoort.

Per vak leidt een dans/bewegingsinstructeur het publiek naar bewegingschoreografie waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke mogelijkheden van elk vak. Het geheel van de bewegingen in alle vakken leidt tot één grote, gemeenschappelijke dans, op basis van een van tevoren geschreven choreografie. Doel is een unieke ervaring: heel Nijmegen beweegt!

Bovendien zijn er gratis workshops en allerlei clinics en presentaties op gebied van sport, dans en beweging. Het Gezonde Terras biedt verse en gezonde versnaperingen. Bezoekers kunnen bovendien rondlopen over de sportmarkt en hun conditie laten testen.

De bands Memphis Maniacs, Luie Hond, Ziggi en C-Mon en Kypski zorgen, aangevuurd door de Loco Loco Discoshow, voor opzwepende muziek. De warming-up word verzorgd door Luie Hond met relaxte reggae. Als de ledematen wat losser zijn, is het tijd voor dancehall van Ziggi. Daarna gaat Nijmegen met z’n allen tegelijk bewegen op de beats van de Memphis Maniacs, om freestyle te eindigen met de acrobatische toeren van C-mon & Kypski.

Programma:
13:30 Loco Loco
14:00 Luie Hond
15:00 Ziggi
16:00 Memphis Maniacs
17:00 C-Mon & Kypski

Het Bewegingsconcert vindt plaats in het kader van het UEFA EK voetbal Onder 21.

Gezondheid is denken en vooral ook doen. Daarom organiseert Nijmegen dit jaar bijzondere activiteiten op het gebied van kennis, innovatie, sport en bewust leven.
Provincie:
Tag(s):