maandag, 19. februari 2007 - 21:14

Getuigen moord Imac gezocht

Amsterdam

De politie van Amsterdam is op zoek naar getuigen van de moord op Nedim Imac, de oud-voorzitter van FC Türkiyemspor. Imac werd op zaterdagavond in de Jan Rebelstraat in Osdorp doodgeschoten. De 40-jarige Imac werd rond 20.30 uur neergeschoten toen hij van zijn auto op weg was naar een Turks restaurant, waar hij zou dineren met zijn familie.

De moord op Imac is waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit. Bij de moord zijn twee à drie daders betrokken. Het zijn mannen, vermoedelijk in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en met een lichtgetinte huidskleur.

De vluchtauto, een witte Mercedesbus type 180D, is een paar straten verderop in de Griendstraat in Osdorp gevonden. De auto werd overgoten met benzine, maar niet aangestoken. Gezien is dat twee mensen met een scooter aan de hand wegliepen van de bus. De bus reed met een vals kenteken, 60-VX-GL, en is in 2003 in Amsterdam-Oost gestolen. De bus maakt een verweerde indruk, alsof hij lang heeft stilgestaan. Het dak is zwart geworden en het glas van de rechterbuitenspiegel ontbreekt.

Getuigen die iets gezien hebben op de plaats van het incident, bij de witte Mercedesbus of die in het algemeen meer informatie hebben die naar de daders kan leiden, worden verzocht te bellen met 020-559 6330.

In het bijzonder is de politie op zoek naar drie jonge vrouwen, mogelijk van Turkse afkomst, die kort voor de schietpartij dichtbij parkeerden met een donkere personenauto. Zij hebben de schietpartij zeer waarschijnlijk zien gebeuren en kunnen belangrijke getuigen zijn. De recherche wil daarom graag met hen in contact komen en ze worden dringend verzocht zich te melden.
Provincie:
Tag(s):