vrijdag, 14. december 2007 - 17:00

Grote belangstelling voor rondrit nieuwe inwoners

Leek

Op zaterdag 15 december 2007 vindt weer de halfjaarlijkse kennismaking plaats tussen nieuwe inwoners, het college van burgemeester en wethouders, de raadsleden en griffier. Ruim 100 volwassenen en kinderen hebben zich dit keer aangemeld.

De nieuwe inwoners worden ontvangen op het gemeentehuis en maken onder leiding van leden van het college van burgemeester en wethouders een rondrit door de gemeente. Halverwege de rit is er koffie met gebak in restaurant 't Witte Paard. Daar is gelegenheid kennis te maken met raadsleden en met de griffier. Op het programma staat ook staat ook een bezoek aan het kerkje in Midwolde en een bijzondere rondleiding door het depot van het Rijtuigmuseum.

Twee keer per jaar organiseert de gemeente een dergelijke kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat nieuwe inwoners het gemeentehuis weten te vinden en een indruk krijgen van het reilen en zeilen van de gemeente. Bovendien kunnen zij met hun vragen en opmerkingen de leden van het gemeentebestuur weer op ideeën brengen. Inwoners die sinds kort in de gemeente wonen en nu nog niet zijn uitgenodigd kunnen in het voorjaar 2008 een uitnodiging verwachten.
Provincie:
Tag(s):