dinsdag, 16. januari 2007 - 15:54

Henk van D. bekent verkrachting en moord Suzanne

Valthermond

Henk van D. heeft bekend de 12-jarige Suzanne Wisman tot twee keer toe te hebben verkracht en vervolgens tijdens een vluchtpoging van het meisje met zijn camper te hebben overreden. De bekentenis wordt op sommige punten
ondersteund door bewijsmateriaal wat is verzameld, alleen benadrukt het OM van Drenthe dat de rechter zal bepalen of de verdachte schuldig is.

Van D. heeft op de bewuste 12 december tussen 18.30 en 19.00 uur Suzanne meegenomen in zijn camper. In het voertuig verkracht hij het meisje en verklaart dat hij haar buiten de camper nogmaals heeft verkracht. Uit angst voor ontdekking van zijn daad besluit Van D. dat zij om het leven gebracht moest worden. Voordat Van D. hier de kans toe krijgt, weet Suzanne te ontsnappen. Hierop reed Van D.
tot twee maal toe over Suzanne heen.

Van D. houd zich na het incident twee dagen schuil, maar komt in gewetensnood en biecht het verhaal aan een getuige op. Deze schakelde de politie in.

De verklaring van de verdachte over het seksueel misbruik van Suzanne lijkt strijdig met de uitkomsten van de sectie. Uit het rapport van de patholoog anatoom blijkt immers dat er ‘geen evidente aanwijzingen’ waren voor seksueel misbruik. Toch staat ook zijn verklaring over het seksuele delict niet geheel op zichzelf. Zo is er rond de vindplaats van het lichaam van Suzanne een zwarte bh gevonden, die naar alle waarschijnlijkheid van haar afkomstig is. Bekend is namelijk dat Suzanne bij het paardrijden een bh droeg. Toen zij werd gevonden droeg zij geen bh.
Provincie:
Tag(s):