donderdag, 1. februari 2007 - 21:46

Herinneringscentrum Kamp Westerbork komt naar u toe

Westerbork

Wat zou het Herinneringscentrum Kamp Westerbork zijn zonder Vrienden? Vrienden die het jaarlijks met een financiële bijdrage ondersteunen. Maar niet alleen dat. Vrienden laten zien dat het Herinneringscentrum maatschappelijk breed wordt gedragen.

Vrienden zijn onmisbaar. Zoals vele schouders het werk licht maken, zo maken vele Vrienden tal van activiteiten mogelijk om het verhaal van kamp Westerbork te vertellen. Waaronder activiteiten op het kampterrein om daarmee zingeving aan deze bijzondere historische plek te geven. Of educatieve projecten die kinderen en jongeren informeren en hen bagage voor de toekomst meegeven.

Deze eerste Vriendendag wordt gehouden op zondag 11 februari in de Folkingestraatsynagoge in Groningen van 14.00 tot 16.30 uur in het kader van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork komt naar u toe! Het programma is gevarieerd met lezingen, presentaties en muzikale bijdragen.

Aan het programma werken mee de heer Remco Ekkers, dichter, doceerde tevens letterkunde aan de Noordelijke Hogeschool en de Rijks Universiteit te Groningen, de heer drs. Bert Middel, burgemeester Smallingerland en lid Raad van Advies Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de heer Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Provincie:
Tag(s):