vrijdag, 16. februari 2007 - 20:42

Het zuiden in de ban van Carnaval

Regio

In Venlo is zaterdagochtend traditioneel de ‘Vastelaovend’ officieus geopend met de Boètegewoeëne Boètezitting. Op een volle Oude Markt konden duizenden carnavalsvierders kijken naar diverse optredens van artiesten uit heel Limburg. Het nummer "Witse wie?" van W-Dreej uit Venlo is vantevoren door het publiek verkozen tot Koelkraker 2007. LVK-winnaar De Toddezek zullen ook hun carnavalskraker ten gehore brengen.

Rond 13.00 uur begint in Roermond de StatieFestatie. Er is dit jaar nog meer ruimte gemaakt op het Stationsplein in Roermond. Ze staat het podium dit jaar voor het Playcentrum en wordt een straat van de singel afgezet. De organisatie verwacht zo’n 15.000 bezoekers. Ook in Sittard en Maastricht zal later op de dag een carnavalsprogramma worden aangeboden, zodat de echte vastelaovesgenger van Noord tot Zuid door Limburg kan reizen.

Vrijdagmiddag barste het carnaval al los met het scholierenfestival op de Markt in Sittard en de Sjoole Festatie in Roermond. Daarnaast vond er in de Roermondse wijk Donderberg vrijdagavond een Leechjesoptoch plaats, waarin de deelnemers zo verlicht mogelijk meeliepen.

Met een uiterst zacht en zonnig weekend in het vooruitzicht lijkt de vastelaovend een warme editie te beleven.
Provincie:
Tag(s):