woensdag, 31. januari 2007 - 11:32

Hondenpenning tegen dierproeven

Amsterdam

Woensdag heeft de Vereniging Proefdiervrij met de onthulling van een speciale hondenpenning het Chinese jaar van de hond afgesloten. In dit jaar heeft Proefdiervrij speciaal aandacht gevraagd voor de hond als proefdier. Met de nieuwe hondenpenning, ontworpen door Henk Schiffmacher, groot hondenliefhebber en tegenstander van dierproeven, kunnen honden en hun bazen in Nederland laten zien dat zij dierproeven onacceptabel vinden.

Enkele bekende Nederlanders zoals Ellemieke Vermolen, Bridget Maasland en Kim-Lian van der Meij namen met hun honden de penning uit handen van Henk Schiffmacher in ontvangst en gaven hiermee aan tegen dierproeven te zijn!

De feestelijke onthulling van de hondenpenning vond plaats in het Vondelpark, dé plek voor honden in Amsterdam. Bekende Nederlanders waaronder Bridget Maasland, Ellemieke Vermolen, Kim-Lian van der Meij, Belinda Meuldijk, Menno Köhler, Louise van Teylingen en natuurlijk Henk Schiffmacher waren hierbij aanwezig. De penning is door Marja Zuidgeest (directeur Proefdiervrij) aan alle honden gegeven. “Wij hopen dat met deze penning iedere hondenbezitter laat zien dat dierproeven voor bijvoorbeeld het testen van hondenvoer onacceptabel zijn�, aldus Zuidgeest.

Elk jaar sterven er te veel honden in laboratoria na een pijnlijk en uitzichtloos leven. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in onderzoeken naar vaccins en geneesmiddelen en zelfs in het onderwijs. Maar ook voor het testen van hondenvoer. Henk Schiffmacher wil hier aandacht voor vragen en ontwierp voor alle honden in Nederland een bijzondere penning. Hiermee kunnen de honden én hun bazen publiekelijk tonen dat dierproeven op honden onacceptabel zijn.

De hondenpenning is een initiatief van Proefdiervrij in samenwerking met Pet a Porter en Henk Schiffmacher. De penning is verkrijgbaar via tag-on.proefdiervrij.nl. De opbrengst van de penning gaat naar de Vereniging Proefdiervrij die bij politiek, bedrijfsleven en wetenschap zal blijven aandringen op het gebruik van proefdiervrije testen.
Provincie:
Tag(s):