maandag, 19. maart 2007 - 15:33

Leerlinge Alfa-college tweede in nationale wedstrijd

Groningen

zaterdag 17 maart is de 20-jarige Henriët Drent van het Alfa-college tweede geworden tijdens de landelijke ZorgTopperwedstrijden in de Ahoy in Rotterdam. Eind februari won Henriët de voorronde in de regionale Zorgtopperwedstrijd.

De OVDB, het kenniscentrum voor leren in de praktijk onder andere in de gezondheidszorg, organiseert de jaarlijkse ZorgTopperwedstrijden. Zo promoten ze het leren in de praktijk, waarbij het beroep verpleegkundige centraal staat.

Door middel van rollenspelen met een professionele actrice moesten de zes regionale winnaars hun vaardigheden laten zien. Er werd gelet op hoe de leerling-verpleegkundige de vaardigheden uitvoert en hoe de beroepshouding is.

Henriët Drent, afkomstig uit Vries, had een lastige klant. “Mijn ‘patiënte’ maar bleef praten en praten.� lacht Henriët. Hoewel het verschil in punten met de nummer één maar heel klein is, vindt Henriët het niet erg dat ze tweede is geworden: “Dat ik daar mocht staan, mee mocht doen aan deze landelijke wedstrijd, wie doet me dat na? Voor mij geldt echt: meedoen is belangrijker dan winnen,�aldus een trotse Henriët.

Henriët was vanaf het begin professioneel en had een goede relatie met de patiënt. Kortom: Henriët is geboren voor de verpleging. Henriët: “Ik ben nu nog best jong, ik ga eerst HBO-V doen en dan zie ik wel waar ik het liefst aan de slag ga.�
Provincie:
Tag(s):