woensdag, 16. mei 2007 - 21:50

Meerdere inbraken in Deventer opgelost

Deventer

Met de aanhouding van een 19-jarige Deventenaar zijn meerdere inbraken in winkelcentrum Colmschate aan de Flora opgelost. De verdachte, die op maandag 7 mei al werd aangehouden, bekende drie inbraken in winkels aan de Flora. Deze vonden plaats in de maand april, zo maakte de politie vandaag bekend.

De man bekende ook in april te hebben ingebroken bij een supermarkt aan de Dreef en in juli 2006 een motor te hebben gestolen op de Gelderse Roos. De politie vond bij de verdachte thuis een vuilniszak met diverse soorten en merken parfums.

De Deventenaar kon mede dankzij de beveiligingscamera’s in het winkelcentrum en een anonieme tip worden aangehouden. Bij de inbraken werden naast parfum onder meer drank en sigaretten buitgemaakt. Naast de 19-jarige Deventenaar hield de politie vier plaatsgenoten aan die mededaders waren bij een aantal inbraken en bij de diefstal van de motor. Het gaat om twee 19-jarige mannen en een minderjarige jongen van 17 jaar. Ook zij hebben bekend.

Alle verdachten zijn vorige week gehoord. De hoofdverdachte van de inbraken is voorgeleid aan de officier van justitie. Hij heeft geschorste bewaring gekregen in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie. Ook de overige verdachten zijn vorige week na verhoor heengezonden in afwachting van de beslissing van het OM.
Provincie:
Tag(s):