dinsdag, 27. februari 2007 - 18:25

Nieuwe bordje Vereniging Groninger Dorpen

Leermens

Op maandag 26 februari bevestigde Ineke Mulder, gedeputeerde Welzijn, het eerste nieuwe lidmaatschapsbord van de Vereniging Groninger Dorpen (VGD) aan het Dorpshuis in Leermens. Dit deed zij samen met de vicevoorzitter van de VGD, Eric Raad. Aansluitend ging zij informeel in gesprek met de Dorpshuizencommissie van de VGD.

Na een fusie in 2006 tussen de Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG) en de Vereniging Groninger Dorpshuizen (VGD) zijn alle dorpshuisleden overgegaan naar de nieuwe Vereniging Groninger Dorpen (VGD). In totaal zijn 101 dorpshuizen lid. Deze dorpshuizen krijgen allemaal een nieuw VGD-lidmaatschapsbord. Het Dorpshuis in Leermens krijgt maandag het eerste exemplaar.

De VGD kent een speciale Dorpshuizencommissie. Leden kunnen hier terecht voor belangenbehartiging, advies en informatie over bijvoorbeeld regelgeving. Ook worden er cursussen gegeven voor vrijwilligers, o.a. over sociale hygiëne. Daarnaast kan men ondersteuning krijgen bij bv. het opstellen van ondernemingsplannen of bij het opstellen van subsidieverzoeken, bijvoorbeeld voor de provinciale bijdrageregeling multifunctionele gebouwen.
Provincie:
Tag(s):