maandag, 26. maart 2007 - 10:37

Opening Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

Eindhoven

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 april wordt het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep officieel geopend. Met de bouw van dit zwemstadion is Eindhoven een belangrijke internationale sportaccommodatie rijker. De Tongelreep biedt ruimte aan zowel toptalent als recreatieve zwemmers en kan zich qua voorzieningenniveau meten aan de topbaden in de wereld.

Vrijdagmiddag 27 april om 16.00 uur starten de feestelijkheden met een officiële opening voor genodigden. Naast een aantal officiële gasten zijn ook alle kinderen, die aan de Regionale Schoolzwemkampioenschappen hebben deelgenomen en een aantal supporters van de finalisten uitgenodigd.

Aansluitend op de officiële opening worden de finales van de Regionale school zwemkampioenschappen gezwommen. Hiervoor hebben 970 kinderen uit Eindhoven en 6 omliggende gemeentes de afgelopen maand voorrondes gezwommen. Dit gehele programma is besloten.

Op 27 en 28 april kunnen zo’n 7.000 bezoekers gratis het Nationaal Zwemcentrum bezoeken. De feestelijke activiteiten voor het publiek zijn verdeeld in 3 blokken. Alle blokken starten met een spectaculaire openingsshow. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, clinics en demonstraties in het zwemcentrum. Ook kan gezwommen worden in het golfslagbad. De blokken zijn op vrijdagavond 27 april van 19.00 – 22.00 uur, op zaterdag 28 april 10.00 – 13.00 uur van 15.00 – 18.00 uur.

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep heeft een tien banen 50-meterbad met verplaatsbare keerwand voor internationale topwedstrijden, een 25-meter springbad met beweegbare bodem, een golfslagbad met glijbanen en andere waterattracties, een buitenbad en instructiebaden. Ook heeft het zwemcentrum een 4-banen trainingsbad met Vision Training System. Met dit systeem kunnen topzwemmers met behulp van onderwatercamera’s hun prestaties analyseren en verbeteren. Dit is uniek in de wereld.

Het zwemcentrum beschikt over een revolutionair energie- en milieubesparend waterzuiveringssysteem en vanaf 1 december 2007 over een bio-energiecentrale voor het verwarmen van zwemwater en zalen.
Provincie:
Tag(s):