dinsdag, 8. mei 2007 - 10:48

Opening vaarseizoen ‘moeder in het zonnetje’

Tilburg

Op zondag 13 mei opent wethouder Hans Janssen (toerisme) officieel het vaarseizoen 2007. Dit betekent dat vanaf dat moment de brugwachters de historische brug weer draaien en de Piushaven weer toegankelijk is voor toervaarders. Om dit te vieren zijn er op zondag 13 mei tussen 14.00 en 17.00 uur verschillende activiteiten in de Piushaven.

De opening van het vaarseizoen staat dit jaar in het teken van de recreatie voor de Tilburger. De gemeente heeft als proef drie roeibootjes aangeschaft die gedurende de zomer worden verhuurd aan stadsgenoten en toeristen. Het beheer van de bootjes is een gezamenlijk initiatief van een aantal ondernemers en de gemeente. Bij succes zal het aantal bootjes worden uitgebreid.

Zondag om 14.00 uur vaart wethouder Hans Janssen de drie nieuwe bootjes de haven binnen. Deze meren vervolgens aan de kade bij Hardy's en worden daar officieel gedoopt. Na de doop kunnen bezoekers een stukje varen met de bootjes. Ook de bijbootjes van de schippers in de haven worden deze dag ingezet.

Omdat het op 13 mei ook moederdag is, worden de moeders op deze feestelijke middag extra in het zonnetje gezet. Voor alle aanwezige moeders is er een kleine attentie en samen met Hardy's verloot de gemeente drie 'moedermorfoses' via een prijsvraag op tilburg.com. De 'moedermorfoses' vinden bij mooi weer plaats op het dak van Hardy's en zijn om 14.00 uur in volle gang.

Naast Hardy's leveren ook andere ondernemers uit de Piushaven een bijdrage: Burgemeester Jansen en Partyboot de Albatros zorgen voor een hapje en een drankje, waarbij de laatste ook voor muzikale omlijsting zal zorgen.
Provincie:
Tag(s):