dinsdag, 24. april 2007 - 14:53

Paleisdak open voor het publiek

Apeldoorn

Paleis Het Loo stelt op Koninginnedag het paleisdak open voor publiek. In vroeger tijden voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring! De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar een dakterras.

Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa.

Daarnaast kunnen bezoekers de tentoonstelling Het Loo in bloei! bezoeken, met een grote variatie aan vazen en bloemenmanden en wekelijks wisselende boeketten. In de paleistuinen staan de historische voorjaarsbloeiers centraal. Op Koninginnedag is in de beschutting van de Koninginnetuin een presentatie van aurikels (primula’s) te zien en worden er jonge aurikelplanten verkocht.

Ook het omliggende paleispark met zijn bloeiende rododendrons is toegankelijk voor publiek. Hier kan de bezoeker een wandeling maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin.
Provincie:
Tag(s):