vrijdag, 30. maart 2007 - 11:20

Plannen verlichting en fietsenstalling Emmeloord Centrum

Emmeloord - De gemeente Noordoostpolder heeft groen licht gegeven voor een aantal materialen die in de Lange Nering West en op het Kettingplein worden toegepast. Het betreft de banken en de verlichting in de straten, stegen en op het Kettingplein. Deze keuzes gelden waar mogelijk voor het hele projectgebied Emmeloord Centrum. Het college heeft verder besloten dat er geen fietsenstalling in de Lange Nering West en op het nieuwe stadsplein komt. Er wordt op korte termijn gezocht naar alternatieven voor fietsenstallingen.

In de Lange Nering komen verlichtingsspots onder de luifels te hangen. Een bureau onderzoekt op dit moment of dit voldoende is voor de hele winkelstraat. Er kan aanvullende verlichting worden geplaatst bij de zitbanken en er kunnen boomspots toegepast worden. Bij het Kettingplein komen waarschijnlijk drie verlichtingsmasten van 8 à 9 meter hoog. In de Lange Nering komen zitbanken met rugleuningen, waar men comfortabel op kan zitten. Op het Kettingplein worden boombanken geplaatst rondom de bomen, ook met rugleuning.

Het college wil de Lange Nering en de pleinen vrijhouden van fietsenstallingen. Daarom wordt op korte termijn gezocht naar locaties en wordt er een keuze gemaakt over het soort fietsenstalling.

De coöperatieve vereniging Lange Nering West wil graag dat de Lange Nering afgesloten kan worden voor autoverkeer. Een reden hiervoor is om de kans op inbraak (ramkraak) te verkleinen. Daarom heeft het college besloten afschermpaaltjes te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):