vrijdag, 23. maart 2007 - 10:07

Politie laat zaak tegen buschauffeur rusten

Groningen

De politie heeft donderdag een gesprek gehad met de buschauffeur van Arriva die op woensdag 14 maart werd aangehouden na het negeren van een stopteken en het onnodig claxonneren. In het gesprek tussen de betrokken politieman en de chauffeur is het gehele incident geëvalueerd en zijn de inzichten van de politieman en de chauffeur van Arriva met elkaar besproken.

Op grond daar van heeft de politie besloten het onderzoek rond het incident af te sluiten, tegen de betrokken chauffeur geen verdere juridische stappen te ondernemen en het proces verbaal te seponeren.

De politie is van mening dat de overtreding van de chauffeur ook op een geheel andere meer professionele wijze had kunnen worden opgelost, ondanks dat de betrokken politieman rechtmatig in zijn recht stond om op te treden. De door de chauffeur gepleegde overtreding weegt voor de politie niet op tegen de commotie die tengevolge van de aanhouding is ontstaan. De politie betreurt het incident. De cases zal binnen de politie organisatie worden aangewend als leermoment voor uitvoerende politiemedewerkers.
Provincie:
Tag(s):