woensdag, 17. januari 2007 - 13:44

Politie vindt kilo’s cocaïne in drugslaboratorium

Amsterdam/Zaandam

Tijdens een lopend onderzoek naar witwaspraktijken hebben rechercheurs van Bureau Financieel Economische Recherche maandagavond 15 januari zes verdachten gearresteerd. Twee mannen, respectievelijk 32 en 36 jaar, werden aangehouden in een voertuig terwijl zij in het bezit waren van enkele kilo’s cocaïne en een groot geldbedrag. De cocaïne en het geld zijn in beslag genomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Hierna werden bij twee huiszoekingen in Amsterdam Noord nog eens een 46-jarige en een 42-jarige verdachte gearresteerd. Bij een derde huiszoeking in Zaandam trof de recherche een drugslaboratorium aan waarop dat moment door twee personen cocaïne werd bereid. Beide mannen in de leeftijd van 24 en 28 jaar zijn aangehouden.

Enkele kilo’s cocaïne en een groot geldbedrag werden in beslag genomen. In totaal is circa vijftien kilo cocaïne en ongeveer tweehonderdduizend euro en een vuurwapen in beslag genomen. Rechercheurs van Bureau Financieel Economische Recherche van politie Amsterdam-Amstelland onderzoeken de zaak.
Provincie:
Tag(s):