donderdag, 22. maart 2007 - 21:51

PRA International nieuwe sponsor Drentse Fiets 4Daagse

Diever

Het bestuur van de Drentse Fiets 4Daagse is verheugd over de overeenkomst met het in Zuidlaren gevestigde PRA International. Tijdens de Drentse Fiets 4Daagse, die dit jaar gehouden wordt van 10 t/m 13 juli, zal PRA International met een informatiestand aanwezig zijn. PRA International hoopt, door zich als sponsor te verbinden aan de Drentse Fiets 4Daagse, meer naamsbekendheid te krijgen. Bovendien probeert het bedrijf op deze manier vrijwilligers te werven die tegen vergoeding deel willen nemen aan geneesmiddelenonderzoek.

PRA International voert onafhankelijk onderzoek uit naar het effect en de werking van (nieuwe) geneesmiddelen in opdracht van de farmaceutische industrie. Voor deze onderzoeken is PRA continu op zoek naar vrijwilligers die willen meedoen aan geneesmiddelenonderzoek. De vrijwilligers die PRA zoekt zijn gezonde mensen tussen 18 en 80 jaar, maar ook patiënten met een bepaald ziektebeeld, zoals diabetes. PRA heeft klinieken in Zuidlaren en Groningen.

PRA International doet momenteel onder meer onderzoek naar de wisselwerking tussen een goedgekeurd geneesmiddel tegen Parkinson en een stof die van nature in voedsel voorkomt. Daarbij wordt vooral gekeken naar de invloed op de bloeddruk. Uiteraard moeten wel geschikte vrijwilligers tussen 40 en 70 jaar gevonden worden die kunnen deelnemen aan dit geneesmiddelenonderzoek. PRA International denkt deze doelgroep te vinden onder de ruim 20.000 deelnemers van de Fiets 4Daagse.
Provincie:
Tag(s):