woensdag, 7. maart 2007 - 15:27

Proef met Amsterdamse vrachttram van start

Amsterdam

Woensdag is in Amsterdam de proef gestart met de vrachttram. Een omgebouwde GVB passagierstram zal de bevoorrading van de Amsterdams binnenstad voor haar rekening gaan nemen. De proef zal op 31 maart ten einde lopen.

De resultaten van deze pilot moeten uitwijzen of het goederenvervoer per tram in Amsterdam haalbaar is. Als het concept slaagt, dan kan dit bijdragen aan het gezonder maken van de lucht omdat een aanzienlijke fijnstofreductie behaald kan worden.

Tijdens de proef zullen zowel de gemeente als CityCargo testen hoe de pilot verloopt en of die aan de randvoorwaarden voldoet die het college heeft gesteld. De belangrijkste voorwaarden waaraan de pilot moet voldoen zijn geen achteruitgang van de kwaliteit van het personenvervoer per tram en het waarborgen van de verkeersveiligheid.
De vrachttram mag alleen rijden op die delen van het tramnet waar nog ruimte is. Er wordt alleen gereden tussen 07.00 en 23.00 uur. In mei 2007 zal het college vervolgens een besluit nemen over de evaluatie van de pilot.
Provincie:
Tag(s):