woensdag, 21. februari 2007 - 21:14

Provincie Drenthe houdt Open dag

Assen

De deuren van het provinciehuis in Assen staan op zaterdag 3 maart van 10.00 tot 16.00 uur wijd open voor alle inwoners van de provincie. Om 10.30 uur opent Commissaris van de Koningin de heer Ter Beek de Open dag. Aansluitend vergezelt hij de eerste rondleiding door het provinciehuis.

Het thema van de Open dag is ‘De weg door Drenthe: Neem een kijkje Dwars door Drenthe. Via een ‘echte weg’ door het provinciehuis maken bezoekers kennis met het werk van de provincie. Ook voor kinderen is er een leuk programma.

De Open dag kent verschillende thema’s: Bouwen aan Drenthe, Milieu & Energie, Landelijk Gebied, Over de Weg, Over water, Zorg & Welzijn, Cultuur en Kennis & Innovatie. Bezoekers kunnen bij veel onderwerpen zelf iets doen, bijvoorbeeld aansluiten bij een rondleiding, ervaren hoe het is om in een auto over de kop te gaan of leren energie te besparen.

Voor kinderen is er een speurtocht door het provinciehuis, zij kunnen kennismaken met de techniek op basisscholen of voetsporen zoeken door een faunatunnel. Op het cultuurpodium klinkt bluesmuziek en worden Drentse verhalen verteld.

Ook nauw bij de provincie betrokken organisaties zijn aanwezig. De Milieufederatie, het Drents Plateau en het Drents Landschap geven de campagne ‘Kiek op Drenthe’ aandacht, ASTRON brengt een satellietverbinding met het testveld in Exloo tot stand en het Drents Museum maakt Middeleeuwse harnassen en demonstreert gevechten.

Bezoekers van de Open dag kunnen met een 1-, 3- of 5- eurokaartje, afhankelijk van het aantal zones, een stempel halen bij de stand van het OV-bureau en daarmee gratis terugreizen.
Provincie:
Tag(s):