zaterdag, 17. februari 2007 - 10:34

Provincie Noord-Holland sponsort het Michiel de Ruyterjaar

Haarlem

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben zich als sponsor verbonden aan het Michiel de Ruyterjaar. In 2007 is het 400 jaar geleden dat Michiel de Ruyter in Vlissingen werd geboren. GS wil met deze sponsoring een bijdrage leveren aan de historische, culturele en toeristische promotie van de provincie Noord-Holland.

De provincie sponsort het Michiel de Ruyterjaar met € 49.282 euro. Het gaat om het sponsoren van vier activiteiten: de opening van het herdenkingsjaar, de fietstocht door de Kop van Noord-Holland, het Shanty en Seasong festival en de jongerenzeilrace.

In 2007 is het 400 jaar geleden dat Michiel de Ruyter in Vlissingen werd geboren (1607 – 1676). De van school en uit de lijnbaan weggestuurde jonge Zeeuw ging naar zee en klom uiteindelijk op tot Luitenant-Admiraal-Generaal van Holland en West-Friesland. Michiel de Ruyter is een van onze nationale helden die al tijdens zijn leven als zodanig werd geëerd en een onuitwisbare rol heeft gespeeld in de bescherming van de handelsvloot, de territoriale integriteit en onafhankelijkheid en de welvaart van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Ook in Noord-Holland heeft deze held zijn sporen achtergelaten. In Amsterdam heeft Michiel de Ruyter met zijn gezin gewoond aan de Buitenkant, de huidige Prins Hendrikkade. En in Hoorn en Enkhuizen waar hij de vergaderingen van de admiraliteit heeft bijgewoond.
Provincie:
Tag(s):