vrijdag, 25. mei 2007 - 0:33

Ramkrakers opgepakt na achtervolging

Lelystad

De politie heeft donderdagochtend drie verdachten aangehouden nadat ze drie ramkraken hebben gepleegd in Lelystad. Tussen half drie en vier uur ’s nachts hebben de verdachten de gevel van een sportwinkel op de Kolkweg geramd, de roldeur van een supermarkt op de Botter ingereden en de voorzijde van een behandelcentrum op de Botter vernield.

Daarbij is een (vermoedelijk gestolen) auto gebruikt. Bij de sportwinkel hebben de verdachten onder andere kledingstukken meegenomen. Bij de andere ramkraken hebben ze voor zover bekend niks buitgemaakt. Vervolgens zijn ze er in een andere auto vandoor gegaan.

De agenten in Lelystad hebben contact opgenomen met collega’s in Almere waarbij de coördinatie in handen lag van de gemeenschappelijke meldkamer. In samenwerking is er gepost op de Oostvaardersdijk. Daar zagen agenten een voertuig langskomen dat voldeed aan de beschrijving. Ze hebben de achtervolging ingezet en die eindigde op een bedrijventerrein op de Bolderweg in Almere.

Nadat de verdachten door twee hekken waren gereden konden agenten twee verdachten, een 35-jarige man uit Almere en een 36-jarige man uit Landsmeer, aanhouden. De derde verdachte, een 53- jarige man uit Amsterdam, vluchtte het bos in. Met behulp van een politiehond is hij ook aangehouden. De buit van de verdachten is inbeslaggenomen en dat geldt ook voor de voertuigen die ze hebben gebruikt. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en zitten op dit moment nog vast. Dit heeft de politie bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):