maandag, 16. april 2007 - 17:26

Samenwerking tussen Nederland en Panama

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en de Panamese minister van Handel en Industrie Alejandro Ferrer hebben maandag 16 april 2007 een overeenkomst (Memorandum of Understanding) gesloten over samenwerking tussen Nederland en Panama. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken maandag bekendgemaakt.

Minister Ferrer is in Nederland op uitnodiging van de staatssecretaris van Economische Zaken. Panama wil de ‘transporthub’ van Latijns Amerika worden. Op dit gebied is Nederland traditioneel sterk en kan het Nederlandse bedrijfsleven de nodige kennis en expertise bieden. De Panamese minister heeft dan ook belangstelling voor de Nederlandse aanpak en Nederlandse bedrijven in de sectoren transport, energie, maritiem, opslag en distributie.

Door het nu getekende Memorandum of Understanding wordt de samenwerking tussen de twee landen structureler. Volgens staatssecretaris Heemskerk biedt Panama aanzienlijke mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven. “Niet alleen de uitbreiding van het Panama Kanaal, maar vooral de logistieke en distributiesector biedt volop kansen voor Nederlandse bedrijven�: aldus Heemskerk.

Minister Ferrer is van 12 tot 18 april in Nederland. Hij bezoekt een groot aantal Nederlandse bedrijven en is te gast bij een aantal overheidsorganisaties.
Categorie:
Tag(s):