vrijdag, 2. februari 2007 - 17:31

Space Expo gaat kinderen vanaf 6 jaar opleiden tot “raketspecialist�

Noordwijk

Space Expo in Noordwijk gaat deze voorjaarsvakantie kinderen vanaf 6 jaar opleiden tot ware raketdeskundigen. Op speelse wijze zien en horen de deelnemers hoe raketten werken en waarvoor ze in de ruimtevaart worden gebruikt. Ook de geschiedenis van de raket wordt niet vergeten. Onder de echte motoren van de Ariane 1 ervaren de jeugdige cursisten de enorme kracht van deze raket in rook, licht en vooral ook geluid.

De opleiding is praktijk gericht. Met de hulp van de aanwezige kinderen worden eenvoudige raketproeven gedaan en demonstraties gegeven. Zo leren ze alles over ballonraketten, bruisraketten en waterraketten. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt de cursus buiten afgesloten met de spetterende lanceringen van waterraketten.

Alle deelnemers ontvangen na het volgen van de cursus een heus diploma. Na de opleiding tot “raketspecialist� kunnen de kinderen op school aan de slag met spreekbeurten en werkstukken over dit onderwerp. Ook is het niet uit te sluiten dat de kinderen thuis zelf veilig verder gaan experimenteren met het maken en lanceren van waterraketten. Deze opleiding is tenslotte maar een eerste stap....

Van zaterdag 17 februari tot en met zondag 4 maart a.s. wordt dagelijks ieder uur de cursus gegeven. De start is om 11.00 uur. De cursus “raketspecialist� duurt nog geen uur en is daarmee bijna net zo snel als het onderwerp zelf. De opleiding is bestemd voor kinderen tot en met 12 jaar en is geschikt voor zowel jongens als meisjes! Een speciale vooropleiding is niet noodzakelijk. Deelname is gratis voor kinderen die de permanente ruimtevaarttentoonstelling in Noordwijk bezoeken. Reserveren is niet mogelijk.

Satellieten kijken bij ESA-ESTEC
Space Expo is ook het officiële bezoekerscentrum van ESA-ESTEC. Met de ruimte-trein kunnen bezoekers van de permanente ruimtevaarttentoonstelling een bezoek brengen aan ESA. Het is indrukwekkend om te zien hoe hier in Noordwijk satellieten worden ontwikkeld en getest. Speciaal hiervoor zijn grote testinstallaties gebouwd in enorme ‘cleanrooms’. De SpaceTrain Tour is geschikt vanaf 9 jaar en de deelnemers moeten goed ter been zijn.
Provincie:
Tag(s):