dinsdag, 24. april 2007 - 9:02

Stadskanaal krijgt Toeristisch Informatie Punt

Stadskanaal

Het College van B&W van Stadskanaal heeft ingestemd met het businessplan van het Noorderpoortcollege voor de ontwikkeling van een Toeristisch Informatie Punt in Stadskanaal. Inwoners en bezoekers van Stadskanaal kunnen bij dit punt terecht voor toeristische informatie, kaarten, routes, cadeaubonnen en souvenirs.

Het informatiepunt wordt een zelfstandig draaiende stichting (dus zonder winstoogmerk), die naast één vaste medewerker wordt bemand door leerlingen van het Noorderpoortcollege. Het informatiepunt krijgt zijn onderkomen in het pand waar ook de marktmeester is gevestigd, aan de rand van het Stadsplein. De opening is naar alle waarschijnlijk medio juni.

Bezoekers van het informatiepunt worden dus veelal te woord gestaan door leerlingen. Zij zijn afkomstig van de opleidingen Reizen/Toeristische informatie uit Groningen en Detailhandel uit Stadskanaal. Zo krijgen leerlingen enerzijds een ideale kans om ervaring op te doen en anderzijds kunnen de personeelskosten daardoor beperkt blijven. Naast verstrekken van informatie aan klanten, gaat men zich ook bezighouden het beheren van de website, een evenementenkalender, het promoten van lokale activiteiten en evenementen, het organiseren van arrangementen en de programmering van het podium op het Stadsplein.

Het Toeristisch Informatie Punt wordt gezamenlijk door gemeente en Noorderpoortcollege gefinancierd. De financiële bijdrage van de gemeente bedraagt in 2007 20.000 euro en de volgende jaren 15.000 euro en wordt uitgekeerd als een subsidie. Bovendien stelt de gemeente het gebouw beschikbaar.Link naar BoN-bericht
Provincie:
Tag(s):