donderdag, 8. februari 2007 - 16:20

Thoolse jongerenraad organiseert 9 kernenslag

Thoolen

De Thoolse jongerenraad organiseert op 28 april 2007 een 9 kernenslag in de gemeente Tholen. De jongerenraad nodigt alle hanggroepen binnen de gemeente Tholen uit voor deze 9 kernenslag met een aansluitend feest. Dit initiatief van de jongerenraad behoort tot de kanshebbers voor het winnen van de titel "hangplek van Nederland 2007" in de landelijke wedstrijd Hang Around.

De jongerenraad wil in samenwerking met de gemeente laten zien dat de hanggroepen prima te benaderen zijn en er voor die jongeren iets leuks te organiseren valt.

Tijdens de 9 kernenslag zal het thema gezondheid een belangrijke rol spelen. Er worden sportieve activiteiten georganiseerd zoals levend voetbal, levende sjoelbak en meer van dit soort spelen. De 9 kernenslag wordt afgesloten met een geweldig feest die wordt verzorgt door J&E party time. Ook zal er tijdens het feest in de sporthal een lasergame worden opgesteld. Hier kunnen groepen jongeren tegen elkaar lasergamen.

Hang Around is een landelijke wedstrijd die groepen hangjongeren de kans geeft om zich van hun goede kant te laten zien. In een spannende wedstrijd werken 10 groepen jongeren aan bijzondere acties die de band met hun buurt of wijk moeten verbeteren of herstellen. De uiteindelijke winnaar wint met zijn actie de titel ‘Hangplek van Nederland 2007’.

Uit meer dan 25 enthousiaste ideeën zijn tien groepen uit grote en kleine gemeenten gekozen met heel gevarieerde en creatieve acties. Het idee van de Thoolse jongerenraad zit bij deze 10 initiatieven
Provincie:
Tag(s):