vrijdag, 19. januari 2007 - 17:28

UEFA bestraft Feyenoord met uitsluiting

Rotterdam

Feyenoord komt dit seizoen niet meer in actie in de UEFA Cup. De Rotterdamse volksclub is door de tuchtcommissie van de UEFA in hoger beroep alsnog uitgesloten van Europees voetbal. De Stadionclub moet tevens een boete van 100.000 Zwitserse Frank (60.000 euro) betalen voor de ongeregeldheden in Nancy.

"Dit is in alle opzichten een zware klap voor onze club en voor iedereen die Feyenoord daadwerkelijk een warm hart toedraagt. Er zijn in deze situatie uitsluitend verliezers", aldus financieel directeur Onno Jacobs op de website van Feyenoord.

"Deze straf heeft enorme implicaties voor onze club", vervolgt Jacobs. "Zowel op het financiële als sportieve vlak loopt Feyenoord heel veel schade op. We lopen recettes mis, tv-gelden, eventuele premies en ga zo maar door. Onze echte supporters zijn de dupe geworden van het gedrag van een stel mensen waar Feyenoord niets mee te maken wil hebben."

Feyenoord kwam aanvankelijk goed weg met een voorwaardelijke straf van twee duels zonder publiek, met een proeftijd van drie jaar en een geldboete van 125.000 euro. De aanklager van de UEFA vond de straf destijds echter te licht en ging tegen het vonnis in beroep. Feyenoord betoogde bij deze eerdere uitspraak dat het Nancy vooraf had gewaarschuwd voor problemen bij een losse verkoop. "Wij konden de verantwoordelijkheid voor die ons onbekende personen niet dragen. Nu worden wij gestraft voor het gedrag van een aantal asocialen, terwijl wij ze niet uitgenodigd hadden", aldus Jacobs.

De ploeg uit Rotterdam-Zuid kan echter nog beroep aantekenen tegen het vonnis van de UEFA. "De mogelijkheid bestaat om deze straf aan te vechten bij het CAS, het hof voor sportarbitrage in Lausanne. Zo'n beroep heeft in principe geen opschortende werking. We zullen het vonnis en de argumentatie zeer nauwkeurig bestuderen en dan zullen we hierover een besluit nemen."
Categorie:
Tag(s):