maandag, 26. maart 2007 - 14:34

Vals paspoorten en creditcards aangetroffen

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft drie personen aangehouden. Zij waren in het bezit van valse paspoorten en creditcards.
De drie inreizende passagiers vielen op doordat zij geen duidelijke verklaring konden geven over het doel van hun reis naar Nederland. Hierop is door de Marechaussee, in samenwerking met de Douane, een onderzoek ingesteld.

Tijdens de doorzoeking van de bagage van één van de verdachten stuitte men op 6 valse paspoorten uit Singapore en 1 vals paspoort uit Hong Kong. Tevens werden in de bagage van één van de andere verdachten veertig valse creditcards aangetroffen.

De drie personen, twee mannen en een vrouw, zijn aangehouden op verdenking van bezit en gebruik van valse creditcards en het bezit en gebruik van valse reisdocumenten.

Uit onderzoek is gebleken dat de aangetroffen creditcards wereldwijd door middel van skimming van bestaande creditcards zijn gekopieerd. De verdachten hadden de intentie om met de creditcards aankopen te doen en deze aankopen mee terug te nemen naar Maleisië. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Alle drie de verdachten hebben de Maleisische nationaliteit. Zij zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):