zaterdag, 3. februari 2007 - 16:35

Verdachten overval Jimmy Woo aangehouden

Amsterdam

Eind januari 2007 heeft de politie Amsterdam-Amstelland vijf verdachten in
de leeftijd van 20 tot 25 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van de
overval, in de nacht van 26 op 27 november 2006, op discotheek Jimmy Woo in het centrum van Amsterdam. De vijf verdachten zijn aan de
rechter-commissaris voorgeleid. Eerder had de politie al één verdachte
aangehouden. Dit heeft het Amsterdamse parket laten weten.

In de nacht van 26 op 27 november 2006 werd discotheek Jimmy Woo in het centrum van Amsterdam overvallen. Het aanwezige personeel werd gegijzeld en vastgebonden. Een 26-jarige medewerker raakte gewond aan zijn hoofd na een klap met een vuurwapen.

Onmiddellijk stelde de politie onder leiding van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie Amsterdam een uitgebreid en intensief onderzoek in. Dit heeft geleid tot de aanhouding van één 26-jarige verdachte op 2 januari 2007. Op 29 en 30 januari werden nog eens vijf verdachten in de leeftijd van 25 tot 32 jaar aangehouden. Allen worden verdacht van diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De rechter-commissaris te Amsterdam heeft de vijf verdachten inmiddels voor veertien dagen in bewaring gesteld. Daarna beslist de rechtbank over voortduring van de voorlopige hechtenis. De raadkamer had van de verdachte die op 2 januari werd aangehouden reeds eerder de gevangenhouding bevolen voor de duur van 90 dagen.
Provincie:
Tag(s):