dinsdag, 23. januari 2007 - 16:30

Vrijspraak verdachte terreurdreiging Nijmeegse vierdaagse

Nijmegen

Het gerechtshof Arnhem heeft vandaag, dinsdag 23 januari 2007, uitspraak gedaan in een zaak tegen een verdachte, die op vrijdagavond 22 juli 2005 tijdens de ter gelegenheid van de Nijmeegse Vierdaagse gehouden Zomerfeesten te Nijmegen, met het 112-alarmnummer heeft gebeld. De verdachte zei vervolgens: “Met de hofstadgroep. We leggen een bom onder de vierdaagse�.

De politierechter in de rechtbank Arnhem heeft verdachte op 27 maart 2006 veroordeeld tot een werkstraf voor de duur van 80 uren, bij niet verrichting te vervangen door 40 dagen hechtenis, ter zake van (1) poging tot bedreiging met een terroristisch misdrijf en (2) het opzettelijk, zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig is, gebruik maken van een alarmnummer voor publieke diensten. De verdachte heeft hiertegen hoger beroep ingesteld.

Het hof is tot een deels andere beslissing gekomen dan de politierechter en sprak de verdachte voor terreurdreiging vrij. Het hof heeft verdachte wel veroordeeld voor het opzettelijk, zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig is, gebruik maken van een alarmnummer voor publieke diensten, te weten het 112-nummer, tot een werkstraf voor de duur van 30 uren, bij niet verrichting te vervangen door 15 dagen hechtenis.
Provincie:
Tag(s):