donderdag, 10. mei 2007 - 21:26

Vuurwapens en bommen in rijtjeswoning aangetroffen

Hoogeveen

In een rijtjeswoning aan de Prinses Marijkestraat in Hoogeveen heeft de politie donderdag een hoeveelheid vuurwapens, zelfgemaakte vuurwerkbommen en ongeveer 100 gram softdrugs in beslag genomen. De explosieven opruimings commando kwam ter plaatse om de vuurwerkbommen mee te nemen en te vernietigen.

De politie stelde een onderzoek in omdat er informatie was binnengekomen dat in de woning een hennepkwekerij en mogelijk vuurwapens aanwezig zouden zijn. In de schuur trof de politie een zogenaamde Grow-kast aan met daarin een kleine hennepkwekerij. Er stonden geen planten meer in.

Verder vond de politie in de schuur en woning ongeveer 40 kilo zwaar en grotendeels illegaal vuurwerk, twee zelfgemaakte vuurwerkbommen, twee handvuurwapens en vier 'nep' vuurwapens waarvan het bezit valt onder de vuurwapenwet en een misdrijf is.

De politie riep de hulp in van het Explosieven Opruimings Commando die de bommen onderzocht. Ook werden de schuur en de woning doorzocht op nog meer explosieven, maar die werden niet aangetroffen. De twee vuurwerkbommen leverden geen direct gevaar op voor omstanders en omwonenden.

De politie stelt een nader onderzoek in, de 34 - jarige bewoner is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):