dinsdag, 20. maart 2007 - 20:52

VV Grijpskerk viert opening vernieuwde accommodatie

Grijpskerk

Voetbalvereniging Grijpskerk had maandagavond een feestje te vieren. De club opende officieel de afronding van de eerste fase van de verbouwing aan het clubhuis. De avond stond naast de opening ook in het teken van relatiebeheer. Sponsoren waren uitgenodigd, net als de leden van de zogenaamde bouwcommissie. Bovendien waren de ere-leden present.

Wethouder Wiersma van de gemeente Zuidhorn hield een korte toespraak voor de aanwezigen. Na de pauze waren alle leden en donateurs welkom. Toen openden het jongste en het oudste lid van de vereniging officieel het deels vernieuwde sportcomplex.

Iets na acht uur nam de 86-jarige Hendrik Klunder de hand van de 4-jarige Allard Sikkens. Het oudste lid van de vereniging nam een stok met scherpe punt in ontvangst. Voorzitter Klaas Wybo van der Hoek nam het jongste lid op de arm en gezamenlijk prikten de drie mannen met de stok een ballon vol confetti kapot. De knal en de losgekomen rode confetti waren het signaal voor de aanwezigen voor een groots applaus. De eerste fase werd daarmee officieel afgerond en het was tevens het startschot van de tweede fase van de verbouwing.

In opdracht van de gemeente Zuidhorn zullen enkele bedrijven over enkele weken beginnen aan de rest van de renovatie. Dan zullen enkele kleedruimtes en het dak worden aangepakt. Bovendien wordt het hoofdveld dan compleet vernieuwd, zodat ook op sportief gebied successen kunnen worden gehaald. De aankomende verbouwing zullen enige overlast veroorzaken voor de voetballers, maar over enkele maanden is er een sterk verbeterd voetbalcomplex.

Onderdeel van de openingsavond was de presentatie over het voetbalproject dat vv Grijpskerk in Zuid-Afrika heeft verzorgd. Enkele leden van de club bezochten in januari het Zuid-Afrikaanse Port Alfred om daar een voetbalproject te starten. Jongeren uit de buitengebieden van deze stad kregen voetballes van Grijpskerkers. Dit project werd mogelijk gemaakt door externe financiers, maar toont wel de maatschappelijke betrokkenheid van de voetbalvereniging. Zoals de vereniging ook in haar eigen omgeving een grote maatschappelijke functie vervult.

Sportief gezien gaat het goed met de club. Het eerste elftal van de vereniging is op kampioenskoers en de A-junioren wisten zich vorige week te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Buiten het veld gaat het ook crescendo. Leden, donateurs, vrijwilligers en sponsoren weten het sportpark te vinden. Zo doneerde één sponsor een geldbedrag van 500 euro en bood Italiaanse groothandel Casula Alimentari de catering aan gedurende de avond. Al met al ingrediënten die ervoor zorgen dat vv Grijpskerk ook in de toekomst vooruit kan.
Provincie:
Tag(s):